Spelling belangrijk?

Als vader en ‘extra’ vader van vier dochters en een zoon kom je op bepaalde momenten voor onverwachte verrassingen te staan. Dit was zo’n moment. Dochter 3 (voor intimi) komt naar haar moeder en mij toe. Ze heeft haar rapport bij zich en daaruit blijkt dat ze goed scoort, behalve in spelling.

Dat is jammer vinden haar moeder en ik. “Hoe komt dat”, vraag ik haar, “Begrijp je het niet of zie je het niet? Kunnen wij je ergens mee helpen?”

“Nou, ik snap het wel.”, zegt ze met een serieus gezicht. “Als ik wat langer tijd heb, weet ik ook echt wel hoe je de woorden schrijft, maar als ik snel moet denk ik daar niet over na.”

Wij proberen dit te snappen. “Het is toch belangrijk dat je de woorden en zinnen op juiste wijze opschrijft?”, probeer ik. “Nou… “, zegt ze, “wanneer ik van juf lange zinnen moet schrijven en ik zet ‘Hier wort ik gek fan’ neer, dan begrijpt juf echt wel dat ik er gek van word. Toch?”

Mijn gezicht geeft waarschijnlijk niet aan dat ik dit begrijp, want ze vervolgt haar pleidooi.

“Maaaarr, wanneer ik een som moet maken, bijvoorbeeld 6+5 en ik zet 12 neer, dan heeft juf geen idee dat ik 11 bedoel.”

Zwaar onder de indruk van zoveel logica kijk ik mijn vrouw aan. “Jij bent!”
Gek-1

(Visited 284 times, 1 visits today)

Jan Willem Overal

Praktijkexpert FC-Sprint2 bronnen Phalconphp Javascript HTML CSS3 Wordpress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*