Meetlat

Meten is weten?

Wat was ik blij toen ik hoorde dat de studie die ik wilde gaan volgen geen toetsen meer afnam.

(Visited 193 times, 1 visits today)

Ashwin Brouwer

Docent, coach en onderwijsontwikkelaar op het Friesland College. Daarnaast initiatiefnemer van Social media in het mbo.

2 gedachten over “Meten is weten?

  1. Dag Ashwin,
    Ik heb het gevoel dat we op zoek moeten naar een nieuw woord. ‘Toetsen’ staat niet enkel voor verzameling weetjes die je met 20 mcvragen bevraagd. Toch is dit doorgaans wel de invulling die t woord krijgt in het debat. Toetsen om te kijken of je op de weg bent waar je wilt zijn, leerling of leraar, is een onderdeel van een circulair leerproces.
    Ik ben het helemaal met je eens dat we op zoek moeten naar nieuwe manieren. En ik denk ook: naar nieuwe taal.
    Renske, hoofdredacteur Van 12 tot 18, hoofdredacteur Toets!

    1. Dag Renske, helemaal eens. Want inderdaad die 20 multiple gok vragen zeggen weinig over de kennis en kunde van de student. Mooi; op zoek naar nieuwe manieren en nieuwe taal. Ik nodig iedereen uit om mee te denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*